Bredevoort 2016

Bredevoort maakt kans op Gelderse prijs als ‘gebied met passie’. Stemt u ook?

De provincie reikt begin 2016 voor de zesde keer de Gelderse prijs voor ruimtelijke kwaliteit uit aan het project dat een opvallende, inspirerende bijdrage levert aan de ruimtelijke kwaliteit van de Gelderse leefomgeving. Deze editie heeft als thema ‘gebieden met passie’. Uit 56 inzendingen zijn 13 ‘gebieden met passie’ genomineerd. Bredevoort is een van de kanshebbers. Stemmen kan tot en met zondag 10 april (24.00 uur) via de speciale website van de provincie Gelderland.

Nominatie Bredevoort Boekenstad

Bredevoort past bij uitstek in deze beschrijving, met projecten als het Vestingpark, het Kulturhus, het Ambtshuis, Parkzone-Noord, verschillende herinrichtingen van de openbare ruimte (‘t Zand, Kruittorenstraat, Centrum) en initiatieven op het gebied van Boekenstad, kunst, ambacht, cultuur, welzijn en toerisme.

Sociale media

Stimuleer ook anderen om te stemmen. Dat kan bijv. via de Facebookpagina van de gemeente Aalten:www.facebook.com/gemeenteaalten. Deel op Facebook het project door het te liken. Op deze manier zijn meer mensen op de hoogte van de Gelderse prijs en kunnen veel meer stemmen worden geworven. Twitteren over de Gelderse Prijs voor ruimtelijke kwaliteit kan via  #Gelderseprijs.

Speciaal voor deze nominatie hebben wij een film en het fotoboek “Breevoort can ick vergeten niet” samengesteld dat centraal staat in onze inzending. Het fotoboek en de toelichting kunt u hieronder bekijken. De film kunt u bekijken via het You Tube-kanaal van de gemeente Aalten.